Kesä on todellakin alkanut! Enää ei tarvitse miettiä pukeutumista sään armoilla. Piha saunan löylyissä viihtyy pitkään varsinkin ruumiillisen työn jälkeen. Rankamettässä rämpiminen korvaa kuntosalin mennen tullen ja uimavedet lämpiävät varmasti pian.

Kasvimaa on tehty perinteiseen malliin; perunaa, naurista, salaattia, retiisejä ja hernettä. Uusia pensaita olen kerännyt tuttujen pihoista; tyrniä, juhannusruusuja, karviainen ja karhunvatukka. Kesäkukkia istutin vain muutamaan purkkiin. Niin - vaikken itse ensin uskonut, sain sen mansikkapenkin aikaiseksi!

Puuhaa riittää koko kesäksi pihalla, meillä kun näitä pusikoita ja ryteikköjä riittää. Talon julkisivun puoli olisi kiva saada jotenkin edustuskelpoisemmaksi. Luultavasti meillä ei tänä kesänä rakenneta mitään, joten jää aikaa miettiä pihajuttuja.

Lintuja ollaan mussukan kanssa opeteltu. Minäkin tunnen monta, monta "uutta" lintua aikaisempien tuttavuuksien lisäksi. Leppälintu, järripeippo, punavarpunen ja taivaanvuohi ovat pihapiirimme asukkeja. Pikkutikkakin teki koloa kuivuneen koivun runkoon, mutta pesimisestä ei ole havaintoa.Punakylkirastas ehti salata pesänsä kuusiaidassamme viimeiseen haudontapäivään saakka. Seuraavana aamuna pikkukaverit olivat kuoriutuneet ja nyt saamme seurata niiden kasvua. Autot tai sirkkelöinnin vinkuna ei niitä häiritse. Kuvassa töpöt ovat vajaan viikon vanhoja. Tästä on hyvä jatkaa kesäelämää!