Maanantaita vaan!

Hengissä selvittiin, vaikka niin kamalasti pelotti gastroskopiaan meno. Hoitajat tarjoili alkuun kuplatonia, kyllä siis sitä jota annetaan vauvoillekin ilmavaivoihin. Putken  nieleminen onnistui heti, vaikkei ollutkaan kivaa. Tulipahan purtua omaa lääkäriäkin sormeen! En edes kerennyt puhumaan mistään puudutuksista. Nielaisu tehtiin istuen ja sitten heitettiin kyljelle. Siinä vaiheessa tuli iso röööyh ja ajattelein että nytkö se yökötys alkaa. Ihmeesti meni kuitenkin niin etten tainut yökätä kuin kerran ja toisen kerran kun putki tuli ulos. Nenä pysyi auki ja henki kulki. Nieleskelemättä en osannut olla ja ehkä sen vuoksi kurkussa tuntuu vieläkin "pala". Lääkäri jutteli koko ajan ja otti aika monta koepalaa (ei satu). Sisuksissa ei näyttänyt kovin pahalta, lääkäri kuitenkin sanoi että noin 80 % varmuudella minulla on keliakia. Tuloksia pitää odotella 2-3 viikkoa. Terveyskeskuksessa oli aikamoinen vilinä. Odottelin vuoroani liki tunnin yli oman ajan. Se on silti vähän verrattuna mitä olen kuullut jostain 3 tunnin odotteluista! Ja lääkäri otti asiansa napakasti mutta kuitenkin rennosti ja kysyi vielä ennen lähtöään onko jotain kysyttävää. Toivottavasti tällaiset palvelut pysyisivät meillä maallakin. Jos tuonkin kymmenen minuutin takia olis pitänyt lähteä keskussairaalaan reilun 100 km:n päähän olisi se ollut paljon kalliimpi keikka meikäläiselle. Minunpuolestani saa valtio/kunta kerätä veroja jos niillä vain taataan tasapuolista sairaanhoitoa kaikille.

Lauantaina kudoin hermostuslapasia jännittäessäni tämänpäiväistä. Käsillä tekeminen rauhoittaa ihmeesti. Pukin konttiin menevät ihanien karvasydän tyynyjen kanssa.

1981644.jpg

Tällaisia terveisiä haluaisin lähettää varsinkin kaikille jotka pelkäävät mennä johonkin tutkimukseen. Rohkeesti vain ja ajoissa. Minäkin olisin voinut jänistää ja jos minulla nyt keliakia on, olisin mennyt huonompaan kuntoon pikku hiljaa. Ja lukekaapa vaikka täältä miten monenlaisille sairauksille ja vaivoille tuokin sinänsä "pieneltä" tuntuva imeytymishäiriö altistaa.

Jee tämä päivä onkin sitten muuten vapaata. Haen kohta mussukan kotiin ja halaan häntä kovasti ja pussaan vaikka hän aina kieltääkin " ei saa pussata, soo, soo". Halit kaikille muillekin! Mooi!