2067060.jpg

Ei ensilumi vaan toinen lumi valaisi tänään päivää. Muuten olisikin ollut aika pimeää. Pikkulinnut ja joutsenet pitivät metakkaa. Ne taitavat tietää kylmemmän rintaman lähestyvän. Auringonlasku olikin pakkasyötä enteilevän pinkki. Sopivasti sain kaulurin valmiiksi lapasten pariksi. Lankaa olisi vielä pipoonkin.

2067068.jpg

Huomasin aamulla nukkuneeni koko yön villapaita hartioilla. Eipä ollut niska jäykkä herätessä! Lämpö tekee ihmeitä. Lämmittelen selkääni usein istuen selkä hellaan päin. Siinä on mukava lukea kirjaa tai vaikka kutoa. Sopii arki-illan rauhoittamiseen ja näin uneliaan sunnuntain tunnelmaan. Takkatulta on taas sinänsä mukava tuijotella, ihan tekemättä mitään. Meillä on vielä lisäksi saunan ja keittiön välissä olevassa huoneessa porin-matti joka on talvipakkasilla suorastaan raivopäinen lämmittäjä. Eli meillä kyllä palaa puuta sanovat sitten ilmastotutkiat asiasta mitä tahansa. Tuottavat ne kuulema lehmätkin liikaa "pierua", eiköhän pitäis tutkia miten on ihmisen laita tuossa asiassa.

Soneralta tui meille syrjäseudun asukkaille "iloviestiä"; ennen kuin puhelinlinjat kerätään pois (goodbye, laajakaista!) nostetaan netin kuukausimaksua lähes parillakympillä. Jippii! Armas siippani ei lukeudu mokkulaihmisiin. On nimittäin joutunut oikomaan niin monen yhteyksiä ja konetta ko. laitteen kanssa että on jo valmis sotkemaan mokomat pimpulat suohon. Eipä sitä silti osaa ajatella enää elämää ilman nettiä. Tasavertaisuudesta tietoliikenneyhteyksien kohdalla Suomessa on silti turha vielä puhua.

Tänään olen ollut laiska ruoanlaittaja. Kun jotkut panostavat viikonloppukokkailuun, minä taas pidän useimmiten lomaa siitä hommasta. Pakko silti pähkäillä mitä tarjoais miehilleen iltapalaksi. Itse taidan syödä kasvispullia, löysin gluteiinittomat Saarioisten pyörykät korvaamaan ennen syömäni kasvispihvit (joissa on vehnää). Uppoaiskohan isäntiin vanhanajan mannapuuro...