1921006.jpg

5-vuotias mussukkamme on kovasti seurankipeä. Ilman kaveria tuntuu siltä ettei ole mitään tekemistä. Pimeyskin hiipii joka ilta aiemmin ja tänään on taas sadepäivä.

Pihalla syyspuuhat alkavat olla vähissä; puolukoita ei sateella viitsi lähteä poimimaan, lehtisatoa haravoidaan vähän myöhemmin. Käsityötkään ei vielä oikein sytytä. Liekö syynä se että olen ollut töissä kangas- ja käsityötarvikekaupassa. Siellä on saanut ommella ihan tarpeekseen. Oiva apu tylsyyteen löytyi taas kirjastosta:

Varaamani Sujata Masseyn "Rei ShimuraYakuzan jäljillä" on nyt minulla! "Pieni lankakauppa" löytyi kirpparilta! ja keskeneräinen "välipalakirja" kertoo talvesta Mallorkalla (Peter Kerr). Aloitin Kate Jacobsin "Pienen lankakaupan" ja jo alkumetreiltä tykkään kirjasta. Siitä ollan kuulema tekemässä elokuvaakin! Ehkä tunnen kauppiasta kohtaan sympatia työkokemukseni kautta. Ja kunnon romantiikka sillointällöin tekee hyvää. Mussukan kirjastokirjasaldo on tällähetkellä yhdeksän teosta, joten lukemista piisaa. Hannele Huovin "Urpo, Turbo ja hiRRRmuinen ÄM" naurattaa äitiäkin. Mussun valikoimassa on kiitettävän monta kotimaista teosta runoista sarjakuvaan. Hyvä tarina saa tämän energisen ja vilkkaan miehenalun hiljentymään.

1921059.jpg

Yosa luomu kaurainen mango-vanilja smootie on liiankin hyvää... jamjam. Illalla laitetaan herneet likoon ja huomenna syödään kunnon soppaa. Kuvassa taustalla näkuvä kuva on ollut jo kauan keittiössämme muistuttamassa yksinkertaisen ruoan hyvyydestä - perunaa, leipää ja silakka Kuzma Petrov-Vodkinin maaluksessa.