Mikäs tässä kirjoitellessa kun päivä paranee iltaa kohti. Mussukka teippailee k-kaupan mainoksesta itsellen lentsikkaa. Uunissa hautuu ruispuolukkapuuro juuri metsästä poimituista puolukoista. Sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Ohjeen päivitin netistä:

Ruispuolukkapuuro
Ainekset:
1 l vettä
2 dl puuroruisjauhoja
2 dl puolukkasurvosta
1/2-1 dl sokeria
1/2 tl suolaa

Sekoitetaan ja haudutetaan miedossa lämmössä (150 astetta) jopa 3 tuntia (kaksikin piisaa). Yleensä olen sekoittanut puuroa paiston aikana kerran. Ja astia on syytä olla riittävän suuri ettei kuohu yli! Puuro on parhaimmillaan haaleana kylmän maidon kanssa.

Puolukat tietty survon kunnon vanhanaikaisella (ja vanhalla) pulikalla, ei mullään sauvasekoittimella vaikka sellaisenkin omistan. Puinen työkalu saa kivan patinan vuosien varrella survotuista marjoista.

--- Jaa-a kuvatietokantani on kuulema "rikki" joten ei nyt sitten tule kuvia! ---

Muutenkin tänään on syöty terveellisesti. Tein lounaaksi yksinkertaista kalakeittoa omista perunoista, sipulista ja seitistä. Kauraleivän kanssa maistui makoisalle. Niin muuten maistui eilen grillattu lohikin, meitil taitaa olla kalakausi...

Kuva olis ollu vihdoin oikean värisestä ulko-ovesta. Väri löytyi vasta kun ostin purkin ruskeaa (osoittautui liian vaaleaksi) ja sekoitin sen tummanpunaisen maalin kanssa - heureka - ovi on nyt lämpimän ruskea!

Sain salaisen kirjaystäväni tiedot. Hauska yhteensattuma että hän asuu lähellä viimevuotisen kirjavaihdon ystävääni.

Käsityönkin jaksoin kaivaa taas esille. Talvella kudottu sukka saa toivottavasti arvoisensa parin. Se on hieman epävarmaa kun ei ole muuta ohjetta kuin jo valmis sukka. Pidän sitten itse jos en kelpuuta pukinkonttiin. Joulukin siis jo kolkutelee mielessä.

Ulkona on mieletön lehtisade. Hauskan näköistä ja aiheuttaa ainakin lapsissa riemukaan tanssikohtauksen.
jospa tanssis vähän itsekin :D