1153061.jpg

Porkkanalaatikko lähdössä imeltumaan. Teen laatikon äidin tyyliin kuten perunalaatikko tehdään. Samoin onnistuu myös lanttulaatikko.
Hyvin summittainen ohje:
Keitä porkkanoita (n.1 kg) kokonaisina, kuori ja mössötä (kaada keitinvesi pois!).
Lisää sekaan vähän n. 2 rkl vehnäjauhoja, maitoa, 1 rkl siirappia ja suolaa = löysähkö seos.

Annetaan seistä viileässä seuraavaan päivään ja paistetaan 200 asteessa noin tunti.

Kaiken joulukokkauksen keskellä alkaa tehdä mieli jotain alkuperäisen yksinkertaista ruokaa. Niinpä tämän päivän päivällinen koostuu kinkkuvoileivän ohella mannapuurosta ja mustikkasopasta. Voiko enää makoisampaa olla. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen alkanut haaveilla joulusta valmiin ruokapöydän äärellä. Ja nimenomaan sellaisen pöydän joka notkuu ja on tehty ammattitaidolla! Ehkä lapissa lumisessa tunturissa. Tänä jouluna tulee ehta kotijoulu. Liikkeelle lähdemme joskus välipäivinä, pum-pumeja ostamaan ja mummolaan vierailemaan. Herra vesirokko tuli nimittäin vierailulle, teki mussukasta pilkullisen, äidistä väsyneen ja sotki sukujoulusuunnitelmat etenveten! No, eipähän tullut liiemmalti siivoiltua, vain välttämättömimmät. Kuusi on jo koristeltu ja kinkkukin paistettu. Aamulla satoi jopa LUNTA!

1153064.jpg

Joulun virallisiksi sukiksi kerkesivät Kertut valmiiksi ja sain niistä kohtuullisen kuvan tähän. Ihana malli, näitä täytyy saada lisää. Joulusukkiin tein vahvistuksen kantapään ohella koko pohjaan joten ne ovat miltei tossumaiset. Lankoina Nalle-color ja Kitten mohair (SNY-lankaa). SNY:stä vielä mainitakseni - Mihanna löi minut ällikällä kun lähetti minulle joulupaketin!!! Ihan mahoton ihminen, kiitos!

Tällaisin miettein aloitamme tämän joulun vieton. Kaikille lämpimiä halauksia ja virkeää blogivuotta 2008!!