1085070.jpg

Keskeneräisten töiden hyllyn kivasti tyhjennyttyä on kiva taas aloittaa uutta. Ihastuneena Bambu-lankaan aloin tehdä mussukalle kauluria ihan koemielessä jospa nuoriherra sitä innostuisi pitämään, mikään liikaa villaan vivahtava ei kelpaa. Ja jos ei kelpaa, kauluri matkaa pukinkontissa serkuille.

Kirjavasta Laura-langasta väkerrän joulumuorin superhelppotekoiset tossut jotka syntyvät suorakaiteenmuotoisista palasista. Kuvassa tossusta on puolet valmiina, toinen, varpaiden osuus, neulotaan 1o 1n joustimena. Sitten silmukat vain otetaan langalle ja kiristetään, ommellaan jalan päällys ja kantasauma. Siina se, koristuksia ym. voi sitten keksiä vain mielikuvitus rajanaan. Ohje löytyi kirjasta "hurmaavat sukat", jonka kirjoittajaa en nyt tähän hätään muista.

Kävin katsomassa Hesarin kivoin käsityö-esittelyjä. Laidasta laitaan löytyi; valmiista mallista tehtyjä ja täysin itse suunniteltuja. Itse tykkään että nuo jälkimmäiset ovat enemmän esittelyjen arvoisia. 24 kaljatölkin joulukalenteri, hmm - sen tietysti voisi kyllä täyttää jollain muullakin kuin kaljalla!!. Ihania neuletöitä riittää, jostain syystä kaikki pehmolelut olivat viehättäviä, suurin miehenkokoinen. No, mitäpä minä noista selitän, käykää ite kattoon!

Tänään olis naapurikaupungissa viralliset joulu(kauppa)kauden avajaiset ilotulituksineen ja karnevaalimeininkineen. Lunta pyryttää ihan tunnelmallisesti, joten luultavasti lähdemme sinne illan hämärtyessä. Kaupat eivät sinänsä kiinnosta, mutta on ihan kiva mennä katselemaan ihmisiä. On tässä viime aikoina jäänyt menemiset vähille kaikkien räkä-, ripuli-, ym. tautien vuoksi. Melkein epätoivoisena jo odotan mikä pöpö iskee seuraavaksi. Tai jospa toivoisin jouluksi vain terveyttää lopputalveksi!