Kylmänä päivänä mikään ei lämmitä niin kuin leipominen! Tein pitkästä aikaa perussämpylöitä ja 16 pullukan sisaruksen pellillisestä katosi heti kuusi parempin suihin pelkän voin tai kinkun, salaatin, tomaatin ja kurkun ryydittämänä. Ei yököttele mussukkakaan salaatinlehdille kun ne ovat oikeassa yhteydessä. Taannoin käydessämme hampurilaisella sai myyjä päähänsä ettei lasten hampparin väliin laiteta mitään muuta kuin pihvi!!! En ole patologinen valittava asiakas, mutta hampurilainen sai kyllä vaihtua. Sinä paikassa on muuten hyvät tuotteet, kunnon lihapihvi, raikkaat vihannekset ja kastikkeet. Jos sämpylä olisi enemmän kotitekoinen antaisin täyden kympin.

1078971.jpg

Myöskin peruskamaa on äidiltä saatu sokerikakunohje joka onnistuu aina. Tässä kahden munan ohje, pieneen kakkuvuokaan tai vaikka uunipannuun omenapiirakan pohjaksi.

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 gr sulaa rasvaa
1 dl vettä

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan, kuin myös mahdolliset muut mausteet. Jos laitetaan kaakaojauhoja vaikka 2 rkl, pitää jauhon määrää vähentää vastaavasti. Tällä kertaa laitoin vaniljasokeria 2 tl. Rasva ja vesi kiehautetaan. Jauhoseos ja rasvaseos lisätään vaahtoon vuoronperään varovasti sekoittaen. Paistetaan n. 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Kakku on hyvää sellaisenaan, vaikka täytekakkuna, piiraana, ihan miten vain keksii. Sitä paitsi taikina on taivaallisen hyvää, kulho on pakko raapia viimeistä piskoa myöten.

Mitä tuo vanukas tekee kuvassa? Noh, olen herkkusuiden sukua, tunnustan. Syön sitä parhaillaan ;D

Illankuhnassa sytytimme kolme tuikkua tuuleen muistoksi eilen poisnukkuneen tädin kunniaksi. Taistelua syöpää vastaan jatkui reilut kaksi vuotta, se on nyt ohi. Rauha hänelle ja voimia läheisilleen, jotka kaipaavat.