Luin C.Sandersonin "Petite Anglesin" jälkeen isolla haukulla ruotsalaisen Katarina Mazettin "Parfyymia peräkammarissa"-romaanin. Kun Sandersonin kirjasta jäi loppuviime vähän muovinen olo tuntui Mazettin hersyvän humoristinen ja tragikoominenkin kirja suorastaan suklaajäätelöltä kuivan korpun jälkeen. Aihe tuntui läheisemmältä kuin Pariisin maisemat ja pitkästä aikaa nauroin niin että mies jo uhkasi kieltää iltalukemiset sängyssä. Patja kuulema hytkyi niin ettei pysty keskittymään omaan kirjaansa. Rakkaustarinoita nämä molemmat kirjat ovat ja ihan lukemisen arvoisia mutta pisteillä mitattuna Mazettin kirja voittaa 6 - 10! Kirjailijalta ei kuulema ole suomennettu muuta kuin tämä kirja (tilanne vuonna 2001).... tai hetkinen pikaisella tarkistukella löysin kirjan nimeltä "Tarzanin tunteet" ja jotain nuorille kirjoitettua. Pitänee panna korvan taakse ensi kirjastoreissua varten.

Kelit on taas mitä kamalimmat. Pimeällä taskulampun valossa iltalenkki oli lähinnä nilkan nyrjäytyksen kerjäämistä. Selvisin kuitenkin ehjin nahoin ja suihku tuntui sen jälkeen tosi ihanalta. Joulunalustunnelma kyllä laskee tässä pimeydessä, kaipaan lumen kristallinkirkasta kimallusta ja pakkasen nipistelyä nenässä.

Huomenna pääsen piiitkästä aikaa hierojalle. Edellinen kerta oli joskus maaliskuussa. Hierojani meni nimittäin ja lisääntyi yhdellä vauvelilla tuossa välissä enkä saanut päätetyksi kenelle vaihtaisin hänen mammalomansa ajaksi. Kylmä kangistaa sen verran että hieronta tekee nyt todella hyvää. Olkoon se oma palkinto tämän vuoden aherruksista.

Posti toi tänään ihanan yllätyksen; kirjeen vanhalta ystävältä jota en ole tavannut vähään aikaan. Käsiala oli juuri sama kuin ennenkin ja tuntui ihan kuin hän olisi puhunut tuossa vieressä. Monesti olen häntä ajatellut mutta jotenkin oikean kirjeen aikaansaaminen tuntuu olevan aivan liian aikaaviepää ja keskittymistä vaativaa. Nyt täytyy rustata hänelle oikea joulukirje!

Huomenna on 4.12. ja sehän tarkoittaa että saan veronpalautuksen (toivottavasti moni muukin), jiihaa!!