En ole ennemmin lukenut juurikaan fanikirjoja, mutta yhdistelmä Heli Laaksonen + Lauri Tähkä & Elonkorjuu kuulosti niin houkuttelevalta että kirjaan oli tartuttava. Jarmo Vainionpään kuvat ja Laaksosen elävä teksti takaavat mukavia hetkiä, vielä parempi jos satut olemaan fani. Pohjalainen elämän suora elämänasenne ja se iso ILO välittyy mukavasti. Itse en ole aitopohjalainen vaan pikku hiljaa siihen suuntaan kasvamassa armaan ukkoni kautta.

Mma Ramotswea tuli niin ikävä, kun kirjastossa tuntui olevan joka nide lainassa. Tiesin kirjoja kirjoitetun jo 10 osaa, mutta suomennettu onkin vasta 7! Eipä sitten muu auttanut kuin tilata englanninkielinen pokkari Akateemisesta kirjakaupasta. Ajattelin että kirjan aihe on sellainen että sen pystyy lukemaan alkukielelläkin. Ihan kivalta tuntuu verrytellä vähän kielitaitoakin, "The good huband of Zebra Drive" on taattua kamaa!

Lukulampun alla on taas kertynyt hiukan liian monta opusta. Kirja on niin kiva aloittaa, loppuunlukeminen tuppaa joskus venymään. Loppuun saamisesta tulikin ilouutinen mieleen; sain sitä alpakkalankaa sittenkin! Ainoastaan olkapään vihoittelu hidastaa käsineiden valmistumista.

Että heipsan huiskista vaan, vielä tätä talvea riittää!