Syksyn satoa korjatessa iskee aina paniikki avomaankurkkujen kohdalla. Ne tuottavat useimmiten niin paljon satoa ettei pelkästään maustekurkkujen teko tunnu mielekkäältä. Löysinkin tällaisen kurkkusoosin ohjeen, olisiko tämä moderni versio kunnon läskisoosista. Meillä se tuntui maistuvan paremmin miesväelle kuin minulle. Sinänsä ihan ovelan makuista - savustetun ja vihreän yhdistelmä. Hyvä kokemus kurkusta, eli se käy myös lämpimäksi ruoaksi, muttei ole kyllä kesäkurpitsan voittanut. Tai mistäs tuon tiedän. Taidan tehdä kunnon ranskalaista vihanneshöystöä (ratatouille...tai sinne päin) korvaten kurpitsan kurkulla.

Kurkkusoosi uusille perunoille

3 avomaankurkkua
1 sipuli
50 g pekonia
2 dl kevytkermaa (käytin kevyttä ruokakermaa)
mustaapippuria

Kurkut, sipulit ja pekoni paloitellaan ja aloitetaan paistaminen pekonista. Lisätään kurkut ja sipulit, sitten kerma ja haudutellaan miedolla lämmöllä sakeaksi soossiksi. Lopuksi maustetaan. Minä latoin myös hiukan suolaa.