2153262.jpg

Mussukka teki ihka ensimmäisen ompelutyönsä: pienen aarrepussukan. Neuloessani hän aina kinuaa minua opettamaan häntäkin, mutta ihan vielä ei ole pinna kestänyt edes sormivirkkaukseen.

Vuoden viimeiset käsityöt alkavat valmistua: Viikinkilapasiin teen vuorit pehmoisesta vauvafleesestä. Tässä pari työkuvaa lapasten vuorituksesta:

2153263.jpg

Ensin ompelin tietty koevuorin ja sitten sen perusteella leikkasin nämä.

2153265.jpg

Sitten vaan saumaus ja vielä kun pistelen vuorin käsin kiinni, ei tuuli enää luikerra sormiin!

Sain eilen nauttia lähes pöyristyttävän "hyvästä" palvelusta eräässä virastossa. Seisoskelin jo hyvän aikaa jonossa (kuuma, onneksi olin yksin) kun virkailija kylmän rauhallisesti ilmoitti että ensin saavat tulla tiskille yhtä tiettyä asiaa hoitavat. Mielestäni tuossa paikassa ei ole toistaan arvokkaampia tai tärkeämpiä asioita. Olen ollut monessa paikassa asiakaspalvelussa työssä ja kaikissa niissä on ollut tärkeää että jokainen saa asiansa hoidettua omalla vuorollaan. Etuilun ymmärrän vain sairaalassa. Nyt ei ollut kyseessä henki eikä elämäkään vaan auton liikennekäytöstäpoisto! Paikkana siis katsastusasema. Ihastuttavan mieltänostattavaa.

Huomenna alkaakin joulun leivontasessio. Yhdet perinteiset itsenäisyyspäivän piparit on jo syöty. Muuten tämän vuoden leipomuksiin antaa oman jännitysmomenttinsa keliakia. Aion nimittäin leipoa kaikki gluteiinittomana. Leivoin jo yhden taatelikakun Sartsan ohjetta muunnellen siis jauhot omini vaihtaen. Kakusta tuli täyskymppi ja maistui kaikille!