Tällä viikolla olen viettänyt erikoisimpia synttäreitä kuin koskaan! Vieraita ei nimittäin taida tulla ennenkuin sunnuntaina, mutta kaikenlaista hauskaa on tapahtunut. Ko. päivänä aloitin "virallisesti" sukututkimuksen. Hain kirkkoherranvirastosta tietoa isäni perheestä ja katselin vähän vanhoja kirkonkirjoja mikrofilmeiltä. Vanhojen käsialojen lukeminen ei ole ihan helppoa ja mitä vanhemmasta tiedosta on kyse, sitä vaikeampaa on tutkiminen. Kaikille ihmisille, varsinkaan naisille, ei kirkonkirjoissa ole sukunimiä ja etuniminäkin kierrätettiin paljon samoja nimiä.

No, sitten seuraavana päivänä sain postia oman paikkakuntani kirkkoherranvirastosta. Serkkuni oli ollut samoissa aikeissa jo aiemmin ja tavoitteli minua tuota kautta. Soitin hänelle ja sain tietää että sukuamme on jo tutkittu 1600-luvulle asti!! Näinkö helpolla pääsin. Osittain tietenkin. mutta kyllä tutkimista ja tutustumista riittää, kun en näitä serkkuja ole koskaan tavannut. Myös historiasta avautuu uutta näkökulmaa,kun tietää mitä esi-isät ovat tehneet ja missä asuneet. Myös vanhat valokuvat ovat aivan ihania.

Sitten vielä sain salaisen kirjapaketin juuri synttäreille, jeee....

731859.jpg

Kuten näette napsittavat poistuivat jo ennen kuvausta, levyä kuuntelin hieman lastenohjelmien äänien säestyksellä ja kirjaa selasin pikkuisen. Oikein kiva "lahja" : ) Ja sitten vielä tätä unohtamatta:

731866.jpg

Minun mussukkanikin sai lukemista! Nalle puh on ikisuosikki. Eilen luettiin iltasatuina puhia ja mikko mallikasta. Uni tuli samantien. Vaihtelu maistuukin, varsinkin kun on luettu kohta vuosi joka ilta tarinaa maalaishiirestä ja kaupunkilaishiirestä...JOKA IKINEN ILTA.

Käsityörintamalla on hiljaista. Kesäaikaan ulkoilmaelämä houkuttaa enemmän, vaikka voisihan ulkonakin neuloa tms. Jotenkin tämän kesän tuulet ovat hieman kolkkoja. Tämä voisi olla sopiva asuste saunan jälkeen ulkona istuskellessa, ainakin minun niskoilleni!

731879.jpg

Nooh, ehkä tuo pipo on jo liioittelua. Vaan niinhän ne saharasssakin suojautuva sekä kuumanta että kylmältä paksuin vaattein. (Pontso ja pipo on neulottu novitan Aino-langasta nro 4 puikoilla ja koukulla)